COMUNICAT STUDIU

Obiceiul mărțișorului poate dispărea în maxim 10 ani.

Un studiu realizat de către specialiștii Organizației MISS ROMÂNIA pe parcursul primelor luni ale anilor 2013, 2014 și 2015 arată faptul că obiceiul de a oferi mărtișoare este într-o descreștere alarmantă. Prognozele estimează la maxim 10 ani durata perioadei în care acest obicei poate dispărea.

Agatha Toma

Studiul subliniază faptul că majoritatea femeilor nu mai păstrează tradiția de a purta marțișoare. 86% dintre bărbații care oferă sau au oferit mărtișoare apreciază ca demotivant faptul că acestea nu sunt purtate de către doamnele și domnișoarele care le primesc. Acest comportament atrage diminuarea acțiunilor barbaţilor de a căuta, cumpăra și oferi mărtișoare la începutul lunii martie.

Mărțişorul, sub forma inițială a unui șnur roșu-alb și, deseori, a unui bănuț de argint, este o veche formulă prin care se sărbătorește venirea primăverii, întoarcerea la viață a naturii. În România este perceput și ca o modalitate de a arată respect și afecțiune persoanelor cărora li se oferă. Acest obicei este regăsit de asemenea în Bulgaria, Albania și, mai puțin, în Grecia și Italia.

Organizația MISS ROMÂNIA a demarat un proiect prin care își propune să resensibilizeze populația feminină, în special cea tânară, în privința modului în care receptează și valorizează primirea mărțișoarelor și păstrarea tradițiilor și sărbătorilor naționale.

 

Gavrilă INOAN
Presedinte

Irina HAIDEŢ
Director naţional
COMUNICAT DE PRESĂ

Miss Romania 2009 va fi aleasă prin sistemul Premiilor Oscar.

Ca urmare a anulării show-ului final al Concursului naţional MISS ROMÂNIA din cauza virusului gripal AH1N1, Organizaţia MISS ROMÂNIA a hotărat formula stabilirii caştigătoarei.

Pentru a asigura imparţialitatea acţiunii Organizaţia MISS ROMÂNIA va aplica sistemul folosit la atribuirea premiilor Oscar. Astfel, se va constitui un juriu naţional format dintr-o serie de persoane din întreaga ţară, apropiate de fenomen. In urma selecţiei se va cere acordul individual de participare fiecărui membru propus. Abia dupa manifestarea acestui acord persoana primeşte regulile pe baza cărora se vor face punctările.

Niciuna dintre aceste persoane selectate pentru jurizare nu va cunoaşte numele celorlalţi membri ai juriului şi nici notările făcute de către acestia. Astfel este anulată orice posibilitate de influentare reciprocă.

Fiecare membru al juriului va avea acces la materialele cu concurentele preselectate. Pe baza acestora se vor acorda punctaje.

Mulţumim cuoscutului critic de film EUGEN ATANASIU pentru ajutorul acordat.

Echipa tehnică a Organizaţiei MISS ROMÂNIA va avea doar un rol de secretariat tehnic însumând punctajele primite de la membrii juriului.

Astfel se va ajunge la clasamentul final.

Incoronarea se va face în luna decembrie într-o formulă inedită.

 

Gavrilă INOAN
Presedinte

Irina HAIDEŢ
Director naţional
COMUNICAT DE PRESĂ

Unele finaliste ale Concursului MISS ROMÂNIA au probleme cauzate de virusul gripal AH1N1.

Prima dintre ele este contaminată cert şi urmeaza tratamentul medical.

Cea de a doua are probleme în familie. Mama ei a luat contact, la serviciu, cu o persoană bolnavă. Ca urmare, întreaga familie a fost obligată să intre în carantină la domiciliu.

O a treia, liceeană în Bucureşti, ne-a comunicat că are în şcoală probleme de acest gen.

Responsabilitatea pentru securitatea concurentelor şi a publicului ne revine direct. Ea implică şi latura sanitară. De aceea am cerut părerea unui reputat specialist în materie, dl. prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel. Domnia sa consideră că formula pe care o avem în vedere, de suspendare a galei pe criteriul siguranţei sanitare, « pare o măsură ratională ».

Avâd în vedere toate acestea, conducerea Organizaţiei MISS ROMÂNIA a decis ca finala 2009 a Concursului MISS ROMÂNIA să nu se mai desfăşoare în formula de spectacol.

Câştigătoarea titlului MISS ROMÂNIA 2009 va fi desemnată printr-o procedură specială ce va fi făcută publică prin intermediul site-ului oficial al concursului, www.missromania.ro şi prin comunicate de presă.

Si în 2009 premiul principal este tot o bursă de studii universitare.

Prima câştigătoare a acestui gen cu totul special de premiu este MISS ROMÂNIA 2008, Diana Budoi din Craiova. Datorită acestei burse de studiu universitare, Diana a devenit studentă a Facultătii de Management Financiar Bancar.

 

Gavrilă INOAN
Presedinte

Irina HAIDEŢ
Director naţional

Varianta Word a comunicatiului poate fi downloadata de AICIAcreditari

Jurnalistii care sint interesti de fenomenul MISS ROMANIA, se pot abona la sistemul nostru de informare periodica. Pentru acesta trebuie sa ne trimita un e-mail cu numele, functia, numarul de mobil, publicatia (postul de radio sau tv, site-ul) la care lucreaza. Cei abonati la acest sistem vor primi informatiile si imaginile ilustrative cu maxima prioritate.

Adresa de email la care trebuie expediate cererile de acreditare este info@misromania.roAcademia de Miss